Skip to content

Pasca de Paste (sau tort de branza de vaci)

Iunie 21, 1933

Ingrediente:

  • 150 gr unt
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 800 gr branza de vaci
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 100 gr stafide

Mod de preparare:

Se face un aluat bine framantat din unt, faina, 100 gr zahar si 2 oua care se pune 1 ora la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci (se strecoara bine sa nu aibe zer) cu 4 galbenusuri si restul de zahar, vanilie, coaja de lamaie, stafide, la urma se adauga albusurile batute spuma. Aluatul se imparte in doua. Prima parte se intinde si se taie rotund cat e fundul formei (unsa cu unt si faina), iar din aluatul ramas se fac suvite late de 5 cm si se pun pe peretele formei. La mijloc se toarna compozitia de branza de vaci si se decoreaza cu suvite subtiri. Se lasa la cuptor 40-45 de minute.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: