Skip to content

Rulada (sau placinta) de spanac

Iunie 21, 1933

Ingrediente:

  • spanac
  • ceapa
  • 3 oua
  • cascaval ras
  • branza
  • foi de placinta
  • patrunjel

Mod de preparare:

Se caleste o ceapa taiata amrunt, se adauga spanacul taia marunt si apa se fierbe pana se inmoaie spanacul. Alternativ se fierbe spanacul iar ceapa se caleste separat. Se lasa sa se raceasca.

Se amesteca spanacul cu ceapa, branza, cascaval, sare, piper, patrunjel tocat, apoi se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma, alternativ se poate adauga usturoi si, daca nu avem branza si cascaval atunci adaugam 1-2 linguri de pesmet.

O forma de chec sau de placinta se unge cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna umplutura. Deasupra se aseaza o foaie de placinte sau fasii de aluat. Se lasa la cuptor (185C sau 365F) pana se rumeneste.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: