Skip to content

Tort ciocolata Dadi

Iunie 21, 1933

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 13 oua
  • 75 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 75 gr nuci macinate
  • 13 linguri de zahar
  • vanilie

Pentru crema:

  • 60 gr cacao
  • 270 gr zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 400 gr unt
  • 2 oua

Pentru sirop: cateva linguri de zahar, 2 linguri de apa, coaja de lamaie, se amesteca.

Mod de preparare:

Blat: se freaca galbenusurile cu zaharul pana curge si se ingroasa apoi incetul cu incetul cu faina amestecata cu cacao, nucile macinate, vanilia si la urma albusurile batute spuma, amestecandu-se usor. Se coace la foc potrivit intr-o tava rotunda cu diametru cam de 25 cm tapisata cu hartie de copt.

Crema: se pun la fiert cacao, zaharul si apa pana se face un sirop gros. Cand s-a racit se adauga untul care a fost frecat spuma si apoi 2 oua intregi.

Asamblare: Blatul se taie in 3 straturi. Se aseaza pe farfuria de tort primul strat, se insiropeaza si se adauga crema continuam cu urmatoarele doua straturi. In final se imbraca in crema si pe margini. Intre blaturi se pot pune si fructe zaharisite.

Se lasa cel putin 2 ore la frigider.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: