Skip to content

Tort de nuca

Iunie 21, 1933

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 350 g nuca
  • 350 g zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 8 oua
  • 8 lingurite de cacao

Pentru crema:

  • 300 g unt
  • 150 g zahar
  • 8 lingurite cacao
  • 2-3 linguri coniac

Mod de preparare:

Blatul: Nuca macinata se opareste cu siropul (350 g zahar si 1/2 pahar apa care s-au fiert). Dupa ce se raceste se adauga 8 galbenusuri, cacao si albusurile batute spuma. Se puna intr-o forma rotunda (diametru ~25cm) tapetata cu hartie de copt pe fund si margini. Se lasa la cuptor pana se coace.

Crema: Se pun 3-4 linguri de zahar la ars si se sting cu 3 linguri de apa sa dea cateva clocote. Intr-o craticioara se pun zaharul si cacaoa, turnandu-se peste ele siropul de mai sus plus 1/2 pahar apa. Se lasa sa dea un clocot si apoi se raceste. Untul frecat bine se adauga cate putin in crema, la urma se adauga coniacul.

Crema se pune peste blatul racit bine. Deasupra frisca si ciocolata rasa.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: