Skip to content

Clatite frantuzesti

Noiembrie 20, 2009

Trebuie sa recunosc ca aveam probleme cu clatitele inainte de aceasta reteta, oricat am incercat conform indicatiilor primite de la Catri, Mica sau citite pe net, nu ieseau cum trebuie. Reteta asta insa nu a dat gres niciodata, si de obicei obtin cam 7-8 bucati. Pe care apoi le umplu cu diferite (amestec de sunca cu branza, sau spanac, sau pui, sau ciupercute) si le pun un sfert de ora la cuptor (acoperite cu putina smantana sau branza rasa), sau le mancam cu gem si dulceata la desert. De obicei fac si sarate si dulci si astfel am rezolvat mancarea pe inca o zi.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 lingura de unt
  • 100 g faina
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (in functie de cat de dulci vreti sa iasa)
  • 200 ml lapte

Mod de preparare:

Se mixeaza ouale si untul. Se adauga faina in ploaie, sarea si zaharul. Se mixeaza pana se formeaza o pasta omogena. Se adauga laptele cu grija sa nu se formeze cocoloase. Se strecoara compozitia in caz ca are cocoloase (care se formeaza daca untul e prea rece). Se lasa 15 minute la frigider si apoi se prajesc, cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon (eu pun si cate un strop de ulei pe fundul tigaii). Intoarceti dupa 40- 60 secunde, apoi mai lasati-le inca 30-40 secunde. Gata!

Diferenta intre reteta asta si cea clasica (romaneasca) este ca aici intai se face o emulsie de ou cu unt in care se adauga faina in ploaie si apoi se desface cu lapte. In reteta clasica intai se amesteca faina cu laptele si ouale si nu se pune grasime decat poate niste ulei. Eh bien, voilà!

Multumesc Gloria!

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: