Skip to content

Savarine

Noiembrie 22, 2009

Ingrediente:

Aluatul:

  • 4 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 3 lingurite faina,
  • 3 lingurite pesmet,
  • 1 lingurita vanilie,
  • coaja de lamaie

Siropul:

  • 200 gr. miere,
  • 1 cana de apa,
  • 1 lingura esenta de rom (optional)

Pentru ornat: frisca, capsuni, gem, etc

Mod de preparare: Se ung 12 forme de savarine (sau de muffin) cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma se incorporeaza 3 linguri de zahar. Se bat galbenisurile cu restul de zahar, praf de copt, faina si pesmet (si vanilie, rom, coaja de lamaie, etc). Se incorporeaza in spuma de albus. Compozitia se pune in  formele tapetate. Se pun in cuptor la 300F (150C) si se lasa 30 min si nu se deschide cuptorul 20 min. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra.

Siropul: Mierea se amesteca cu apa, pe foc pina cind se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga romul.

Asamblare: Savarinele se rastoarna si fiecarei savarine i se taie cite un capac 1/3 din ea , savarinele si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se umple cu frisca si se adauga capacul care se orneaza cu capsuni sau gem.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: