Skip to content

Supa/mancare de linte

Noiembrie 22, 2009

Lintea se lasa la inmuiat cu o seara inainte.

Ingrediente:

  • legume: 2-3 ardei, 1.5-2 cepe (noi am folosit 9 verzi), 4 bete de telina, 1-2 morcovi (noi nu am folosit)
  • 7-9 felii costita
  • 16 oz (450 g) linte
  • 1.5-2L apa
  • 4 cuburi (noi am folosit de vaca)
  • aprox o cana sos de rosii
  • 5 frunze dafin
  • pasta rosii
  • 3/4 cana vin rosu amestecat cu 4-6 catei usturoi pisat, 1/2 lingurita cuisoare, 1/2 lingurita nucsoara, 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare si piper

Mod de preparare: Legumele se calesc in ulei. Intre timp se pune la fiert apa cu cuburile si sosul de rosii. Se caleste si costita.
In apa care fierbe se adauga lintea apoi legumele si costita si frunzele de dafin. Se fierbe la foc mediu vreo 30-45 de minute. Dupa 10-15 min se adauga restul de pasta de rosii, niste sare.
La sfarsit se adauga cana de vin rosu cu condimente. Se mai lasa sa scada un pic (10 minute).

La noi arata ca in poza si e delicios! Am mancat cu putina smantana.

Nu se pune imediat la frigider si a doua zi e si mai gustos. Se poate pune la congelator jumate pentru a rezolva vreo „pana” in viitor.

Pofta buna!

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: