Skip to content

Pui cu macadamia si ananas

Noiembrie 23, 2009

Pentru 8 portii:

Ingrediente:

  • 8 jumatati de piept de pui (dezosat si fara piele)
  • 3 cani nuci macadamia macinate fin (sau nuci, sau alune, migdale, etc, sau o combinatie)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita condimente caraibene adica un amestec de allspice (un condiment care are gust combinat de scortisoara cu nucsoara si cuisoare, in lipsa lui allspice se poate folosi cate un pic din acestea trei), piper si cimbru
  • 1/2 lingurita ceapa sau praf de ceapa (eu nu am folosit)
  • 4 lingurite de faina
  • oua
  • 1 cana (sau mai mult, dupa gust) bucati ananas
  • 1/4 cana gem de caise (incalzit)
  • frunze de salata

Mod de preparare:

Se curata, spala puiul si se bate ca pentru snitzel (subtire). Intr-un vas se amesteca nucile cu sarea, condimentele, ceapa si faina. Se bat ouale (care se pot lungi cu apa, ceea ce eu am facut si a fost foarte ok). Se da puiul intai prin ou apoi prin amestecul de nuci. Se pune la prajit in ulei la foc mediu, daca e prea tare nucile se vor praji inaintea puiului, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-un vas se amesteca ananasul cu gemul de caise. Pe farfurii se aseaza frunze de salata iar deasupra ananasul si la mijloc snitzelele.

Alternativ se poate incerca si cu peste, sau cu orez ca garnitura in loc de ananas (atunci nu mai e asa de dulce). Se mai poate incerca si o crusta mai serioasa, intai se da puiul prin faina amestecata cu condimente, apoi prin ou, apoi prin nuci.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: