Skip to content

Pateuri si saratele

Decembrie 3, 2009

Pateuri cu cashcaval, se fac foarte simplu: tai bucatzi de foetaj 10-15 cm latzime, (cat e de lata foaia), pui shuvite de cashcaval de cca.1-2 cm grosime si rulezi foetajul, obtzinand un rulou lung, pe care apoi il sectzionezi in inele, care se coc in tava tapetata cu  hartie de prajituri, neunsa.

Cuptorul se incinge in prealabil, iar focul sa fie tare. Se coc f. repede, in cca 5-10 min.

Potzi sa infashori carnaciori in foetaj, pe care , la fel il tai in rondele transversale, si le coci tot la fel. Se pot umple si cu amestec de ciuperci, acelasi folosit si la clatite.

Poti si sa tai dreptunghiuri de ~10/3cm pe care sa le umplii cu cashcaval/carnaciori/ciuperci si apoi sa le impaturesti (pe rand cate un colt adus peste umplutura) si sa fii sigura ca le pecetluiesti bine (sa nu se scurga umplutura)

Tot din foetaj potzi obtzine aperitive de genul saleurilor astfel: Tai shuvitze subtziri, de cca. 1,5 – 2 cm, le scurtezi la 10 cm lungime. Daca vrei, le rasuceshti si le potzi sara si da direct la cuptor.
Sau ashezi shuvitzele de cca 10/2 cm in tava tapetata cu hartie, la distantza suficienta (pt. espandare) de cca 0.5-1 cm , apoi  le  ungi cu ou (batut cu furculitza), folosind o pensula (sau spatele unei linguri). Apoi potzi  sa presari la alegere, dupa cum preferi: mac, susan,  chimen sau… bine-intzeles cashcaval ras, direct peste saleurile unse, aflate in tava.

Obtzii astfel saleuri f. bune si diferite, chiar in aceeashi tava.

Copiilor le plac tot din foi, in fel de cornuletze, umplute cu diferite gemuri si pudrate cu zahar vanilat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: