Skip to content

Budincă de macaroane

Decembrie 5, 2009

Ingrediente:

  • cca 300 g macaroane,
  • 4 linguri brînză (vaci, oi),
  • 2 ouă,
  • 1 ceaşcă lapte sau ½ lapte, ½ smîntînă,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură pesmet,
  • sare, facultativ:
  • ciuperci, 1 mezel

Mod de preparare:

Se fierb macaroanele în apă cu sare, se scurg într-o sită şi se limpezesc cu apă fierbinte. Se freacă într-o strachină brînza de vaci amestecată cu brînză de oi sau numai brînză sărată, cu 2 ouă, laptele, untul, sarea. Se amestecă cu macaroanele. Se unge bine o formă cu unt, se presară pesmet în strat uniform, se toarnă toată compoziţia, se dă la cuptor. Se ţine vreo trei sferturi de oră la foc potrivit. Cînd este gata se răstoarnă de ex. pe o farfurie mai mare sau cu margini. Facultativ: în compoziţie se pot adăuga, după gust, ciuperci tăiate sau un mezel tăiat cubuleţe.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: