Skip to content

Cartofi franţuzeşti

Decembrie 5, 2009

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi,
  • 1 lingură unt,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri brînză rasă (sau caşcaval ras),
  • 100 gr kaiser (piept ardelenesc sau costiţă: deci un mezel porc care să aibă şi ceva grăsime), 1
  • căniţă smîntînă

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, se curăţă, se taie felii şi se sărează. Se unge (cu margarină sau unt, apoi se tapetează cu făină) o formă ce merge la cuptor. Se aşază în formă un rînd de cartofi, un rînd de brînză, un rînd de felii de ouă tari. Se presară mezelul tăiat cubuleţe. Se repetă de 3-4 ori pînă se umple forma. Între rînduri se pune pe-alocuri cîte puţin unt. Deasupra se toarnă smîntîna, se presară brînza rasă şi se dă la cuptor o jumătate de oră la foc potrivit, pînă se rumeneşte.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: