Skip to content

Chec sărat

Decembrie 5, 2009

Ingrediente:

  • 250 g făină,
  • 1 praf de copt,
  • 4 ouă,
  • 200 ml vin alb,
  • 200 g margarină,
  • 200 g ceafă sau muşchi mezel,
  • 250 g măsline,
  • 150 g caşcaval ras fin

Mod de preparare:

Se freacă margarina spumă, se toarnă treptat făina, praful de copt stins în puţin oţet (amestecat cu el) şi ouăle pe rînd, se subţiază cu vin, se amestecă (cel mai uşor este direct cu mîna), se adaugă ceafa (tăiată pătrăţele), caşcavalul ras, măslinele tăiate (se pun la urmă şi se amestecă uşor cu restul, ca să nu înnegrească compoziţia).

Se unge cu margarină o tavă (formă) de chec, se tapetează cu făină, se pune compoziţia în tavă (cam jumătate ca înălţime). Se întinde deasupra un gălbenuş de ou. Se dă la foc potrivit vreo 45-50′. Se încearcă înţepînd cu o scobitoare. Dacă e gata, nu rămîne compoziţie pe ea.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: