Skip to content

Eingemacht de pui

Decembrie 5, 2009

(un fel de ciulama mai subţire şi cu adaos de lămîie)

Ingrediente:

  • 1 pui mare,
  • 1 l apă,
  • 1 ceapă,
  • 1 lingură unt,
  • ½ lingură făină, 6
  • -8 felii de lămîie, sare.

Mod de preparare:

Puiul tăiat bucăţi se fierbe în apă cu o ceapă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă la foc mic şi se spumuieşte. Se face separat un rîntaş alb dintr-o lingură de unt şi o jumătate de lingură de făină. Se stinge cu zeama (puţin răcită) în care a fiert puiul. Se face un sos mult mai subţire decît cel pentru ciulama. Se toarnă sosul peste pui, se adaugă cîteva felii subţiri de lămîie şi se potriveşte de sare. Se lasă să dea împreună două clocote.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: