Skip to content

Mîncare cu gutui (sau pere)

Decembrie 5, 2009

Ingrediente:

  • 1 kg gutui,
  • 1 kg carne,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 linguriţă făină,
  • 5 linguriţe zahăr, sare

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi si se pune la fiert în puţină apă. Se amestecă des şi se mai adaugă apă din cînd în cînd ca sa nu se prindă carnea de cratiţă. Se spală gutuile, se taie bucăţi potrivite lăsîndu-le cu coajă, scoţînd mijlocul pietros şi căsuţa cu seminţe şi se prăjesc uşor în ulei. Se pun peste carne cînd aceasta este aproape gata. Se adaugă zahărul (mai gustos dacă se face zahăr ars: se pune zahărul într-o tigaie, se lasă să se topească şi să ardă pînă devine auriu, se stinge adăugînd puţină apă fierbinte şi se amestecă, totul durînd cîteva secunde), sarea şi praful de făină. Se poate da un sfert de oră la cuptor. (Dacă mîncarea se face cu pere, nu se mai adaugă zahăr sau se pune doar 1 linguriţă, după gust.)

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: