Skip to content

Pilaf de pui cu orez prăjit

Decembrie 5, 2009

Ingrediente:

  • 1 pui mare,
  • 1 l apă,
  • 1 ceapă,
  • 3 ceşti orez, 4
  • -5 linguri unt topit,
  • sare

Mod de preparare:

Puiul tăiat bucăţi se fierbe în apă cu o ceapă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă la foc mic şi se spumuieşte. (Zeama + cîteva bucăţi de pui se folosesc ca supă de pui.) Pentru pilaf puiul nu trebuie să fie prea fiert. Se alege orezul, se spală şi se scurge. Separat se înfierbîntă untul, în care se prăjeşte mult orezul, pînă devine maro deschis, amestecînd continuu. Se toarnă cîteva ceşti de zeamă în care a fiert puiul şi se lasă să fiarbă împreună, amestecînd, ca să nu se prindă de fund. Se aşază bucăţile de pui, se acoperă şi se dă la cuptor, la foc mic, vreo 25 de minute şi nu se mai umblă cu lingura în pilaf.

– Se poate face şi orez prăjit fără pui, ca garnitură. În loc de zeama în care a fiert puiul se adaugă apă clocotită în care s-a fiert 1 cub de concentrat de pui.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: