Skip to content

Pizza cu aluat moale pe bază de iaurt

Decembrie 5, 2009

Ingrediente:

Pt. aluat:

  • 500 g iaurt,
  • 4 ouă,
  • făină cît cuprinde, să iasă ca o smîntînă groasă, deci cca 10-12 linguri,
  • sare.

Mod de preparare:

Se unge tava, se tapetează cu unt şi făină şi se toarnă compoziţia aluatului pe care o înţepi cu furculiţa din loc în loc. Se coace pînă se face portocalie (cca ½ oră).Se scoate coca din cuptor, se adaugă pe ea cele de mai jos, începînd cu roşiile, terminînd cu ouăle bătute.

Deasupra se pun pe rînd:

3 roşii tăiate felii sau bulion, 1 ceapă facultativ (se poate prăji înainte pînă devine aurie), după gust: salam, cîrnat sau şuncă cubuleţe, 1 ardei sau 1 gogoşar felii sau castraveţi muraţi tăiaţi şi scurşi, brînză sau caşcaval ras, 1 căpăţînă usturoi tăiat, măsline facultativ, ciuperci facultativ, sare, piper, boia, 3 ouă bătute şi amestecate cu puţin bulion sau cu smîntînă.

Apoi se mai lasă în cuptor, la foc potrivit, cca 10-15 minute.

Datorită acestui aluat, se poate mînca şi a doua zi rece.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: