Skip to content

Tocăniţă cu ceapă

Decembrie 5, 2009

Ingrediente:

  • 1/1,5 kg carne,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1 kg ceapă,
  • 5 roşii sau 1 lingură bulion,
  • 1 ardei,
  • 2 căţei usturoi,
  • 1 vf de cuţit făină,
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se taie carnea (de porc, poate fi şi puţin mai grasă) în bucăţi potrivite (cuburi de 4 cm) şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa tăiată felii (semicercuri) subţiri. Cînd începe să se îngălbenească se pune puţină apă, se adaugă 1 ardei tăiat felii, se acoperă şi se fierbe înăbuşit, adăugînd din cînd în cînd cîte o lingură de apă fierbinte, pînă ce carnea este frăgezită. Se adaugă bulionul sau roşiile curăţate de coji şi tăiate, usturoiul tăiat mărunt, sarea, piperul, făina. Se amestecă des ca sa nu se prindă, pînă se moaie carnea. (Culoarea mîncării va fi maronie.) La urmă se poate băga, acoperit, în cuptor 15 minute.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: