Skip to content

Prajitura cu mango

Iunie 14, 2010

Ingrediente
Pentru blat

  • 250g unt/margarina;
  • 200g zahar;
  • 4 oua;
  • 350g faina;
  • 1 pachet de praf de copt;
  • 3-4 linguri de lapte;
  • o lamaie;

Pentru umplutura:

  • 1.3-1.5 kg mango taiat felii – eu am folosit trei bucati (sau caise, piersici, alte fructe)

Pentru garnisit:

  • 50g nuca de cocos rasa;
  • 500ml frisca sau crema/pudding de vanilie sau gelatina sau albuse batute spuma
  • 1 pachet zahar vanilat.

Mod preparare

Pregatirea blatului.
Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul. Se incorporeaza ouale. Se amesteca totul cu mixerul pana ce cristalele de zahar se topesc. Coaja de la lamaie, faina si praful de copt se amesteca. In timp ce amestecati turnati cate putin lapte si cate putin suc de lamaie. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase.

Umplutura.
Mango se curata de coaja (ca un cartof) si se taie in jurul samburelui. Apoi se feliaza ca niste felii de rosie (sau caise). Daca folositi caise proaspete, acestea se oparesc, deoarece prin fierbere ele isi intensifica aroma si se cojesc, pentru ca pielita nu se inmoaie. Daca folositi caise din conserva, acestea se scurg si se lasa putin sa se usuce.
Cuptorul se incinge in prealabil la 350F/180C. Tava se acopera cu hartie cerata. Se toarna blatul in tava, se netezeste, se pun fructele (caisele cu partea bombata in sus). Tava se da la cuptor, pe gratarul din mijloc si se lasa 30-45 minute pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
In acest timp nuca de cocos se caleste intr-o tigaie fara grasime pana devine aurie. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat. Sau se prepara crema de vanilie sau gelatina.

Garnisirea.
Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Frisca batuta sau crema de vanilie sau gelatina se toarna peste prajitura racita. Se decoreaza cu nuca de cocos si se taie in bucati.
Daca se folosesc albuse batut spuma atunci prajitura se mai lasa la cuptor dupa ce adaugam spuma cam inca 30 min pana se incheaga albusele (ca o bezea).

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: