Sări la conţinut

Placinta cu mere

decembrie 5, 2009

Ingrediente:

  • cateva mere in functie de marimea tigaii
  • unt
  • zahar
  • o foaie de puff pastry (aluat de pateuri)

Mod de preparare:

Se taie merele felii (cum tai un pepene) cu tot cu samburi si coaja. Pe o tigaie care poate fi bagata la cuptor, adanca de cca 5 cm, se face un cerc din feliute de unt (cat sa fie acoperita cam 60-70% cu unt). Se pun feliile de mere deasupra. (De preferat ca feliile sa fie asezate una sub alta, in cercuri, pana in mijlocul tigaii). Apoi se toarna peste ele cam 8-9 linguri de zahar. Se lasa la foc mic pana ce zaharul cu untul formeaza un caramel care fierbe printre feliile de mere.
Atunci se ia de pe foc si se acopera cu o foaie de puff pastry. Se pune la cuptor pana capata o culoare galbuie.
Se rastoarna pe un platou (merele vor fi astfel deasupra!!).
Se serveste cu frisca sau inghetata de indata ce a fost scoasa din cuptor.

No comments yet

Lasă un comentariu